
Yün Kumaş bilgileri.
Yün, uzun süre sıcak ve dayanıklı kıyafetler ve battaniyeler yaratmak için kullanılmış olan koyunlar ve keçilerden ve dünyaya gelen doğal bir liftir. Yün modern kullanım alanları, yün, halı, yalıtım, keçe ve lüks takım elbiselerinde bulunabileceğinden, kış kıyafetlerinin ötesine uzanır.

Yün, kürkten değişikdır: lif boyunca karakteristik kıvrımlar veya kıvrımlar, dokunduğunda ve salkım olarak malum kümelerde büyürken esneme kapasitesine haizdir parça kumaşçılar. Kıvrımlar liflerin bir araya toplanmasını sağladı, bu da üstün bir yalıtıcı olarak işlev gören daha sert bir malzemeyle sonuçlandı. Merinos gibi ince yünler, inç başına düzinelerce kıvrım içerebilirken, kaba yünler yalnız bir avuç tutabilirler. Yünlü ucuz kumaş, ipek, pamuk veya öteki doğal liflerden çok daha fazla germek ve gerildikten sonra orijinal şeklini yeniden kazanmak için benzeri olmayan bir kabiliyete haizdir. Son aşama yüksek bir emicilik oranına sahiptir ve alev geciktiricidir, bu da itfaiyecilerin üniformalarında ve trenlerde ve uçaklarda halı döşemede yararlı olmasını sağlar.
Yün ayrıca statik tutunmaz oluşmaz; kumaş vücuda tutunmayacak veya kıvılcım üretmeyecektir. Yün organik olarak emicidir ve kendi ağırlığının neredeyse 1 / 3’ünü emebilir. Yün, koyun ve keçilerin evcilleştirilmesinden beri var olmuştur ve yünlü kumaş, ipek yada pamuktan önce uzun bir süre önce genel nüfusa ulaşabilmiş, üst sınıflar için lüks olarak düşünülen kumaşlardır. Yün, orta çağın en önemli tecim ürünlerinden biriydi ve kumaş satanlar ekonomisini büyük ölçüde etkiledi. İngiltere, 1200’lerden başlayarak yünlü kumaş üretiminin merkezinde yer aldı ve malzemenin korunmasızlığı ancak yüzyıllar boyunca gelişti. İngiltere, yününü öfkeyle korudu; denim kumaş kolonileri, İngiltere’den başka kimseyle ticaret yapmakla yasaklanmıştı. Bugün dünyadaki bir milyar koyunun bir tek otuz milyonu İngiltere’de.
Türkiye kumaş pazar yerleri.

Yeni parti kumaş alan pazardaki yünün çoğunluğunun üreticileri olarak ortaya çıkmıştır. Seçici üreme ve liflere yapılan iyileştirmeler yardımıyla, bugünün yün üretiminin% 60’ından fazlası giyim için kullanılmaktadır. Yün, dokumaya hazır hale getirmek için zamanla onurlandırılmış temizlik ve sınıflandırma sürecinden geçirilir. Yün yada yünleri koyundan temizleyin, lanolin, kir, deri hücreleri ve diğer çeşitli partikülleri içerir ve elle ve daha sonrasında sabunlu bir banyoda temizlenmelidir.
Bu süreçte elde edilen lanolin losyonlar ve el kremlerinde popülerdir. Temizlenmiş yün ayrılır ve tüylü kumaş öteki taraftan ayrılır. Daha azca kıymetli kalıntılar. Değişen kalitedeki yünler daha sonra benzer gruplara ayrılır ve satış için paketlenir spot kumaş. Yün kalitesi, lif çapı en önemli faktör olan kıvrımlar, lif çapı, renk ve direnç ile belirlenir. Çapı parça kot kumaş alanlar az olan bir yün lifi ince ve kıyafet kullanımı için uygun olarak kabul edilirken, kalın kaliteler halı, yalıtım ve kilimlere indirgenir. Yün kumaş alan geçmişin sıska, büyük boy kazaklarından uzun bir yol kat etti. Süper Merinos yünü ultra pahalı kıyafetler üretirken, ipek / yün veya pamuk / yün benzer biçimde bileşik karışımlar bu klasik malzemeye parlaklık ve nefes alabilirlik sağlar. Yünlü kumaş, etekler, gömlekler, pantolonlar, paltolar, şapkalar ve diğer kış takılarının yanı sıra yalıtım ve ticari halılar benzer biçimde endüstriyel kullanımlar için de iyi çalışır. Yün, battaniyeler stok kumaş lanlar için de kullanılabilir ve lanolin ile işlendiğinde, koku, su sızıntısı ve bakterilere karşı dayanıklıdır. Yün, organik olarak da hasat edilebilir, bu da yün alerjileri ve kimyasallara olan istenmeyen reaksiyonları azaltır. Yün kumaşın yumuşaklığı, mükemmel özellikleri ve muhteşem örtüsü çok hoş bir edinim sunar parça kumaş alanlar.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.