
Neopren nedir?
Kumaş üretimi için çağıl teknolojiler genellikle tekstil endüstrisinde kullanılan geleneksel yöntemlerden temel olarak farklıdır.Dokunmamış malzemeler her yıl önder konumlarını güçlendirir. Yeni kumaş tiplerinden biri neopren kumaş alanlar olup, kloropren kauçuğudur, başka bir köpüklü kauçuktur.

Naturel kauçuğun kimyasal maddelere daha kuvvetli olan suni bir malzeme ile değiştirilmesi amacı ile oluşturulan neopren, parça kumaş insan aktivitesinin biroldukça alanında talep edildi. Hava ve neme izin vermeyen elastiki, elastik madde, giyim üretiminde, otomotiv endüstrisinde, tıpta, inşaatta yaygın olarak kullanılmakta, spor ve gezgin kıyafetlerinin üretiminde kullanılmaktadır.
Neopren üretimi
Neopren üretimi, basınç, sıcaklık ve işlem süresini yakından izlemek için gerekli olan tüm aşamalarda tamamen mekanize bir işlemdir. Köpüklü parça kumaş kauçuk yapmak için ham madde olarak yağ kullanılır, sadece bazı üreticiler öteki başlangıç malzemelerini, örneğin kireç taşı kullanırlar.
Bu tür sentetik kauçuk ile çok sık karşılaşıyoruz. Hafif bir köpükle plaj terlikleri almak veya elastik bir kılıftan modaya uygun bir alet almak, çoğu süre elimizde yüksek teknoloji ürünü modern malzemelerden yapılmış ürünler kullandığımızdan şüphelenmiyoruz.
15 yılda, araç-gereç yüz olacak. 1930’larda, dünyaca ünlü ucuz kumaş polimer üreten bilim adamları tarafınca yaratıldı. Agresif bir yağ ortamında mükemmel bir halde test edilen şaşırtıcı bir malzemenin ilk adı, üreticinin adını ve elde edilen maddenin kimyasal ismini içermiştir. Ortaya çıkan ürün, gururla olarak adlandırıldı. Ancak, o, çaresizce ve çaresizce ve böylece yaygın kullanım bekleyemezdi.
Birkaç senedir bilim adamları bu önemli problemi ortadan kaldırmak için çalışıyorlar. 1937’de, maddenin bileşimi niteliksel olarak değiştirildi. Yeni bağlantı, her neyse ki, hiçbir koku vardı. Öyleyse tarihte günümüze ulaşan bir çeşit sentetik kauçuk vardı – Neopren.

Kauçuk benzeri araç-gereç neopren parti kumaş farklı kalınlıklarda ve araç-gereç yoğunluklarında üretilmektedir. Daha kalın olan daha sıcak ve daha köpüklü olan daha esnektir. İç kısım daha sonrasında ilave bir tekstil laminasyonu ile donatıldıysa, bir tanesi pürüzsüz bir cilt neopreninden bahseder. Dış kaplama da lamine edilmiş ise, buna çift laminasyon denir. Bu, pürüzsüz bir cilt neopren daha sağlamdır – ama maalesef ısı etkisinden de birazcık daha fenadür.
İlk takımlar deri yada ucuz kumaş metalden yapılmıştır. Bir vakit sonrasında, bugün lastik ve neopren kullanıldı. Bu araç-gereç 1930’larda geliştirilen sentetik bir kloropren kauçuk bileşiğidir. Kloropren kauçuk, emülsiyon polimerizasyonu sürecinde endüstriyel olarak üretilir. Elde edilmiş dispersiyon, asit ilavesiyle çökeltilir, ardından soğutulur, kurutulur ve çoğu zaman işleme endüstrisi için yongalar şeklinde ticarileştirilir. Bundan sonra gerçek neopren kumaş metre ile üretilir.
Muhteşem kimyasal ve fizyolojik özellikleri onu su sporları için ideal kılar. Araç-gereç minik gaz kabarcıkları içerir. Bunlar yalıtım özelliğini sağlar. Bu yüzden, ilke geçerlidir: neopren daha kalınca, ekip giysi daha sıcak olacaktır.
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.