Kumaşçılar
Karıştırma gerekli mi?
Geliştirilmiş özelliklere sahip kumaşlar üretmek için selülozik fiberlerin insan yapımı liflerle harmanlanması uzun süreden beri tüm dünyada kabul görmüş parti kumaş harmanlanmış kumaşların kullanımı çok büyük bir halde artmıştır. Devletin fiyat yapısı ve çok elyaflı politikası, selülozik karışımlı kumaşların kullanımını artırdı.
Harmanlanmış elyafların özellikleri birleştirilir ve harmanlanmış kumaş alanlar modifiye edilmiş bir hale getirilir. Karışım dikkatli bir şekilde yapılırsa, liflerin iyi nitelikleri, zayıf kaliteyi en aza indirerek vurgulanır. Karıştırma, hem elyaf bilimi bununla birlikte sanat bilgisi gerektirir. Mükemmel kullanım için teknisyenin muhteşem bir kumaş üretmesini sağlar.
Kumaş karıştırma için çeşitli nedenler
Elyafların karıştırılmasının en önemli nedeni daha iyi performans elde etmektir. Karışımla, bir elyafta zayıf olan özellikleri iyileştirebiliriz, bu özelliklerde üstün olan başka bir kumaş türü ile harmanlayabiliriz. Örneğin, pamukla karıştırıldığında polyester meydana gelen kumaş satanlar, neredeyse hiç polyesterde sıfır olan orta düzeyde emiciliği vardır.
Dokumayı iyileştirmek için, yün elyafların polyester ile harmanlanmasıyla elde edilmiş kumaşların elde edilmesi veya hissedilmesi ve görünüşü, malzemeler için istenen dokuyu üretmektedir. Viskon, pamukla harmanlandığı vakit, lusture ve yumuşaklığını geliştirir ve böylece görünüşünü artırır.
Maliyeti azaltmak için Bu bazen liflerin karıştırılmasının önemli sebeplerinden biridir. Çok pahalı bir kumaşın maliyeti çoğu zaman başka bir ucuz kumaş elyaf ile harmanlanarak azaltılabilir. Örneğin, pahalı yün, maliyeti düşürmek için daha ucuz polyester ile karıştırılır.
Çapraz boyanmış etkisinde bırakır üretmek için Boya afinitesine benzemeyen lifler bir araya getirilir ve boyanır, böylece bir fiber, rengi alırken diğeri orijinal rengini koruyarak, ilginç çapraz boya efektleri üretir.
İplik, dokuma ve terbiye verimliliğini geliştirmek için, örneğin, polyesterin eğirme verimliliği, iplikler üretmek için pamuk ile harmanlanarak geliştirilmektedir online kumaş satışı. Karıştırma, eğirme öncesinde veya esnasında yapılabilir. Açılış ve karıştırma aşamasında yapılabilir. Mükemmel bir harmanlamayı kolaylaştırsa da problemler ortaya çıkarır ve bu nedenle çok fazla kullanılmaz. Şerit aşamasında bile aşırı çekilmekte ya da fitil ya da eğrilerek kareler karıştırabilmektedir. Harmanlama çerçevesinin karıştırılması günümüzde yaygın olarak kullanılmaktadır. Farklı liflerin şeritleri, harman oranına bağlı olarak birleştirilmiş çerçeve çerçevesidir. Daha sonra iplik haline getirilen tek bir gümüş elde etmek için çekilirler.
Karışımlı Kumaş Türleri
Günümüzde mevcut olan çeşitli karışımlar içinde en popüler kumaşlar terry pamuk, terry yün, polyester viskozdur. Polyester pamuk viskon karışımları parça kumaş alanlar en yaygındır. Bu harmanlardan, kullanılan fiberlere ve her bir harmanda kullanılan bu elyafların yüzdesine bağlı olarak çeşitli etkisinde bırakır ve özellik kombinasyonları üretilir.
Terry Pamuk
Bugün çeşitli karışım oranlarına haiz kumaşlar piyasada mevcuttur. % 65 polyester ve% 35 pamuktan oluşan bir karışım yaygındır. Stok kumaş alan öteki karışım oranları sırasıyla 67/33, 70/30, 50/50, 45/55, 52/48, 80/20 polyester ve pamuktur.
65/35 polyester ve pamuk karışımı, günlük kullanım için tatmin edici bir parça kumaşçılar üretir. 59/50 harman daha yumuşak ve daha emici bir kumaş üretir. Polyester, pamukla harmanlandığında, daha fazla kırışıklık direncine ve şekline katkıda bulunur; Tutma, pamuk emicilik ve ısı iletimi sağladığı için konfor sağlar. Polyester pamuk karışımı en çok spot kumaş için değil, öteki tropikal ülkeler için de uygundur.
Terry Yünlü Kumaşlar
Polyesterin muhteşem şekil tutulması, zayıf şekil tutuşu gösteren kamgarn kumaşlara en önemli katkıdır. Polyester, ıslak veya kuru olsun, retansiyonu şekillendirmeye katkıda bulunan mükemmel kırışıklık direnci ve kırışık tutma sağlar. Karışım rasyon polyesterine bağlı olarak yünlü kumaşların mukavemetini arttırır. Yün, karışım oranına bağlı olarak sıcaklık esnekliğini, esnekliğini ve emiciliğini sağlar parça kot alanlar.
Polyester ve yün karışımları sırasıyla% 65 polyester ve% 35 yün ile 60/50, 55/45, 5/50 aralığında bulunur. 65 / 35’lik bir karışım, tüm mevsimlere uygun hafifçe, hafifçe üretmeye uygun olacaktır. Orta menfezler için 60/40 karışım uygundur. Daha fazla sıcaklık gerektiğinde 50/50 karışım tercih edilmeli.
Polyester Viskoz Rayonu
Polyesterin viskoz ile harmanlanması, dayanıklılık, esneklik ve şekil tutuşu sağlar. Elde edilen kumaşın ıslak mukavemeti de geliştirilir kot kumaş alanlar viskoz emicilik, yumuşak doku ve çeşitli renk sağlar. Polyester ve viskoz karışımı çoğu zaman% 65 polyester ve% 35 viskondan 55/45, 45/55, 48/52’ye kadar değişmektedir. Bu karışım seviyeleri içinde, 48/52 ve 65/35 okul üniformaları ve uygun malzemeler için yaygın olarak kullanılmaktadır.